Koka soppa på en… lins

För någon vecka sedan så var jag hemma hos min kompis som hade gjorde en linsgryta som hon bad mig smaka… jag var MYCKET skeptisk. På riktigt – LINSER!!!! Men som en lydig god vän så smakade jag och JISSES så gott! Allt handlar så klart om kryddor!! Jag blev superpepp och rörde själv ihop min gryta igår efter hennes recept. Kan varmt rekommendera denna!!! Så klart kalorisnål (om man är ute efter det) och trendigt vegetariskt ;-). I receptet nedan finner ni selleri… jag fixar inte selleri så den hoppade jag över. Men gillar man så  är det ju bara att köra!

Recept:

1 hackad gul lök
ca 2 msk  olivolja (efter behag)
2 hackade morötter
2  hackade selleristänger
2 hackade vitlöksklyftor
1 tesked torkad oregano
1-2 lagerblad
1 tesked torkad basilika
1 burk krossade tomater
5 dl torkade gröna linser
2 liter vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
1 Umamibuljongtärning (Kung Markatta) helt ny smak för mig – GOD!
Ca 2 dl färsk spenat
Salt och peppar
Eventuellt någon matsked vinäger

Värm oljan i en kastrull, tillsätt morot, selleri ,lök, och stek tills de blir mjuka. Tillsätt vitlök, lagerblad, oregano, basilika och låt koka i 2 minuter. Tillsätt linser, vatten, krossade tomater och buljongtärningar. Koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra i ca en timma. När det är klart så rör du ner spenaten, salta, peppra och tillsätt vinäger efter behag och låt stå i några minuter så att spenaten blir mjuk.

OM jag serverade mig själv grytan med massa koriander på toppen? Det kan du ge dig på!!!

||||| 13 I Like It! |||||

En reaktion på “Koka soppa på en… lins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *