The famous Mr Grey…

Jaha nu har jag varit och sett den omtalade filmen 50 Shades of Grey… Jag har inte läst böckerna men jag visste väl på ett ungefär vad jag hade att förvänta mig. Om du inte har läst böckerna och ej sett filmen och vill se den… ja då kanske du ska sluta läsa nu 🙂

Jag ligger ju långt efter då jag vet att folk har diskuterat böckerna i flera år… jag kan inte hålla mig. Och då jag inte läst böckerna så får jag basera mitt tyckande på filmen.

Först och främst… alltså första halvtimman var ju så pinsam. Kändes verkligen som om man laddade upp för en riktigt romcom… bortkommen flicka möter rik man som reser långväga för att överraska henne och ”sweep her off her feet”. Kändes ganska löjligt.

Sen vet jag inte. Personligen satt jag och mådde illa för om man bortser från hans läggning så kändes det bara som maktmissbruk. Hon ville så gärna ha ett förhållande där hon var älskad och han ömsom sa åt henne att han inte var för henne och ömsom lockade med presenter och dyra upplevelser. Bara DET i sig gör mig illa till moods. Nu är jag så pass gammal att jag hade sagt ifrån men när jag var yngre så hade jag fallit som en fura och trott att jag kunde ändra honom… vilket det känns som hon tror. Lägg sedan till hans läggning i ekvationen och hela scenariot blir helt sjukt. Visst han är ärlig med vad han vill men slänger gärna in en ”datenight med middag och bio”… till den stackars kärlekstörstande tjejen som då tror att hon kan ändra honom. Ja och så ska man gärna tycka lite synd om honom också stackaren som har haft en tuff uppväxt. Som sagt – sånt gör mig lätt illamående.

Men det är en film… och som film var den så klart underhållande och spännande och så klart vill jag veta hur det går. Och när jag har sett bilder så har jag tänkt att Jamie Dornan ser ut som en pojke. Men nääää…  han är ju jättesnygg :-). Även om jag har svårt att se honom än annat än Sheriffen i Once Upon A Time…hahaha

Jamie-Dornan-Glamour-for-March-2014

||||| 3 I Like It! |||||

2 reaktion på “The famous Mr Grey…

  1. charlotte

    Vi diskuterade efter filmen. ”De som inte har läst böckerna kommer inte förstå och uppskatta filmen på samma sätt” Jag tror det är så. Vi vet ju så mycket mer bakom alla scener 🙂 Läs böckerna innan du ser film nummer två. kram

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *