Äppel päppel pirum parum

Förra helgen la jag upp en bild på en äppelkaka som mamma hade bakat och jag lovade att lägga upp receptet så här kommer det!

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa 1 ägg med 2 dl socker
Rör sedan ned 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 125 gram smält smör

Skala ett gäng äpplen (efter behag) och lägg dem i en plastburk och häll på lite kanel och socker och sätt på ett lock och skaka burken så äppelbitarna blir täckta. Häll smeten i en form och stick sedan ner äppelbitarna. Strössla lite havregryn och brunt farinsocker över och skjutsa sen i ugnen och grädda i 20 minuter. Servera med vaniljvisp!

20140913-123432.jpg

||||| 9 I Like It! |||||

2 reaktion på “Äppel päppel pirum parum

  1. Camilla

    Dubbel sats i ugnen nu, till fika imorgon. Hinner inte baka imorgon, annars hade det ju varit godast att bjuda på den alldeles nybakt. Får se om jag lyckas med den, annars får jag väl skicka med gästerna lite pengar när de far hem, så de kan gå på nåt fik!! 😉

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *