Spoonful of sugar

Ända sedan jag var i Bahrain så har jag velat prova på att göra en sak som jag drack där! Nämligen en ”te islatte”. Den har säkert ett annat tjusigt namn men jag kommer inte ihåg! Jag har haft fullt schema i snart tre månader men nu hade jag äääääntligen en hel dag för mig själv så då var det dags.

Jag köpte på mig ”råmaterialet” i Bahrain – nämligen te med smak av jordgubb och blåbär. Det finns säkert här också men det måste vara riktigt med bärsmak!

20140629-184712.jpg

Jag kokade teet som vanligt och rörde sedan i typ en msk socker och ställde det för att svalna i kylen. Under tiden så ”smörjde” jag glasen med sylt. Eller i mitt fall sprutade då jag hade sån där sylt på plastflaska. Sedan skummade jag mjölken (kall) i min Nespresso skummare. Går att skumma med vanlig skummare också men mjölken ska vara kall! När teet hade kallnat så la jag ner en isbit för att se till att det blev riktigt kallt och sen hällde jag upp i glaset (flaskan…) och toppade med mjölk! Klart!!

20140629-185053.jpg

Så gott att dricka ute i solen!! Men det gick bra även i soffan :). Det smakade nästan exakt som när jag drack det i Bahrain!! Kanske att man skulle ha haft standardmjölk men jag hade inte det hemma. Provar nästa gång!!

||||| 7 I Like It! |||||

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *