Stockholms nyaste restaurang?

I går var jag och min kollega Lucia på vad jag gissar är Stockholms nyaste restaurang. Den öppnade iallafall i onsdags… så igår var den nog nyast… men vem vet om det öppnar något annat idag 🙂

Hur som så besökte vi restaurangen med det något knepiga namnet N.A.P @ Opris (försök få till en hashtag på det på Instagram). Restaurangen ligger vid Operan bredvid Bakfickan och Operabaren. Jag går förbi där varje dag när jag går till jobbet så jag har sett att de har jobbat på något. När jag sedan fick ett mail som berättade om det nya stället så blev jag lite sugen på att prova det.

oprisskål

oprislucia

Jag var helt förvirrade när jag gick därifrån för jag vet inte vad jag tyckte! Stället var mysigt. De hade lyckats få till en sån stämning så att det kändes som om restaurangen hade varit där jämt. Personalen var trevlig när de väl pratade med oss. Efter vi hade ätit vår mat och druckit ett glas så var vi ignorerade i en timma – ingen som frågade om vi ville ha mer att dricka eller om vi ville beställa dessert (vilket vi hade tänkt göra).

Maten var fantastisk… jag åt en pulled pork på ett surdegsbröd… MEN portionerna var pyttesmå. Lite som en förrätt. Det visste vi när vi beställde men när man kom in och läste menyn så var det en hel radda med vad såg ut som varmrätter… och ett gäng efterrätter. Men vi misstänkte att det var någon skillnad på ”varmrätterna” då vissa låg på runt 170 och andra över 300. Men ingen förklarade så vi frågade. Då fick vi veta att vissa var sk ”mellanrätter”. Det passade oss helt ok för vi var inte jättehungriga… och tänkte ju äta dessert. Men frågar man inte så lär man bli rejält sur när man får in en förrätt…

Ja så ni förstår att jag är förvirrad. Det viktigaste var ju dock bra… maten, personalen och lokalen. Det andra kanske faller på plats? Perfekta stället att gå på om man ska på Operan. Fast det är klart… det är ju inte mycket som klår Operabarens köttbullar 🙂

Pulled Pork

oprismat

 

||||| 5 I Like It! |||||

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *