Baktips till advent och jul

Förra helgen så var det dags för den årliga luciatablån i St Jacobs kyrkan! Jag hade bjudit över några vänner på fika innan och jag måste säga att jag överträffade mig själv! Jisses Amalia så smarrigt! Bjöd mina kollegor i veckan också och fick fint betyg så måste dela med mig!!

Själv passade jag på att använda min julröda blus!

Vi började med glögg och supersmarrigt tilltugg! Det var tunnbröd fyllda med ädeloströra och krossade peppisar! Det var inte sista gången jag gjorde dem kan jag säga!! Enkelt var det också! Kika här!

Jag hade dukat bordet med min julservice från Royal Copenhagen! Så kul att jag äntligen har så det räcker till ett gäng!

Ok först ut så måste vi prata om denna pepparkakskladdkaka! Hade jag läst receptet innan så kanske jag inte hade gjort den… den var ju inte precis nyttig! MEN bland det godaste jag ätit! Helt kladdig i mitten och den perfekta blandningen av choklad och pepparkaka! Receptet hittar du hos underbara My Kitchen Stories

Vill du göra en liknande kaka men lite enklare så föreslår jag pepparkaksbrownies. Den är god… men den ovan är oslagbar!

Sedan gjorde jag saffransgifflar med vit choklad! Jag tänkte att jag ville göra något i lite annorlunda form än vanliga lussebullar! Jag vet inte vad det var men de blev sååå fluffiga! Som ett moln i munnen! Receptet hittar du här! Glöm inte att ta fram smöret i tid så det blir rumsvarmt! Här kommer lite pedagogiska bilder på hur du gör (de fanns med i mitt recept men inte här i länken tror jag)

Voila!

Hoppas du blev inspirerad att baka något gott i helgen! Alltid mysigt att hänga med vänner och familj!

||||| 7 I Like It! |||||

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *