Hudvård 2.0

Är ni redo?? I flera dagar har jag hintat på sociala medier om en fantastisk lansering som vi skulle göra. Och igår gick denna lanseringen av stapeln. Vi hade pressmöte både på morgonen och kvällen där vi presenterade massa fina nyheter från flera av våra varumärken (Bioline, Comfort Zone, Pür och Medik8). Det kommer ett inlägg om det senare… men just nu ska jag fokusera på den här stora nyheten som då var från Medik8.

Den är inte helt lätt att presentera… allt beror på hur mycket du kan om hudvård. Men jag ska försöka att förklara så enkelt det går!

Vi börjar så här. Det finns en ingrediens som vi vanligtvis kallar för Retinol (A vitamin)! Detta är en av de mest aktiva ingredienserna när det gäller anti-ageing! Retinol kommer i flera olika former. Titta på denna bild!

retinol

Det ni ser överst är ”Retinoin” – detta är en receptbelagd ingrediens som brukar skrivas ut vid
t ex svår akne. Denna typ av ingrediens går direkt in i cellerna och börjar jobba.

Under har ni ”Retinol”. Detta är en väldigt bra ingrediens i hudvård. Vi har den till exempel i många av våra produkter från Medik8. Den måste dock först omvandlas av kroppen till att bli ”retinoin” för att cellerna ska kunna ta emot den. Detta gör dock den smarta kroppen själv.

Sist ut har vi ”Retinyl Palmitat”. Denna måste då först förvandlas till ”retinol” och sedan vidare till ”retinoin” för att kunna gå in i cellerna. Det kan alltså med största sannolikhet sägas att det inte kommer att hända så väldigt mycket.

VAD är det då Medik8 har gjort? JO man har tillsammans med ett forskarteam i Korea tagit fram en ingrediens som heter ”R-Retinoate” som man har tagit patent på. Denna ingrediens kan du nu placera in LÄNGST UPP på bilden ovan… tillsammans med ”Retinoin” – det betyder att den går direkt in i cellerna och börjar jobba. Den är 8 gånger så effektiv som ”retinolet” som du ser steget under. Det som då skiljer Medik8s produkt mot andra (som eventuellt har fått tag på en kopia på den patenterade ingrediensen) är att man har KAPSLAT IN ingrediensen vilket gör att den penetrerar huden 7.7 gånger så djupt! Det är inga dåliga grejer vi pratar om!!!

Utöver detta innehåller produkten E- och C vitamin samt hyaluronsyra (fukt)

Medik8 R-Retinoate jobbar alltså på att reducera rynkor och linjer, ger ett antioxidativt skydd samt att den ger fukt.

Retinolprodukter kan normalt irritera huden men tack vare den nya teknologin så minskar den irritationen… MEN du kan räkna med att efter ca 3-4 veckors användning så kommer du att känna dig torr och lite stram. HÅLL UT!!!! Det kommer att ge sig och efter ca 12 veckors användning börjar du se riktigt fina resultat. Jag har sett dem själv på mina kollegor!!! Produkten bryts inte ner av UV-ljus och kan därför även användas dagtid. Vill du ha ultimat antiageing hudvård så skulle jag även rekommendera att du använder denna på natten och så kör du en c-vitamin creme på dagen. T ex nya Deox från Bioline

R-Retinoate kostar 1995 kr och du kan köpa den på salong eller klicka hem hos t ex Skincity eller Hudoteket!

r-retinoate_image_01_vf

||||| 7 I Like It! |||||

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *