Utflyktstips

Här om dagen gjorde mamma och jag en lite roadtrip till Mariefred. Tror inte jag har varit där sedan jag var ca 10 år. Men har velat åka dit flera år – men det blir aldrig AV. Nu åkte vi från Västerås och det är ca 8.5 mil,. Ungefär samma avstånd som det är från Stockholm tror jag. Från Stockholm kan man även åka båt… men det tar sin lilla tid. Men är det på sommaren så kan det ju vara hur mysigt som helst.

Själva stan är ju pytteliten men sååå himla pittoresk. Det var verkligen en perfekt liten utflykt. Vi hittade inte mindre än fyra fina små inredningsbutiker – varav en så klart var Leilas General Store. Den finns ju i Stockholm också men det är alltid kul att botanisera där. Massa mysiga fik finns det också och vill man lyxa till det så kan man äta på det fina Wärdshuset. Kanonfin uteservering på sommaren och mysig pubkänsla inne resten av året. Vi siktade dock in oss på strömmning på slottspaviljongen!

Ja slottet är också värt ett besök – Gripsholms slott that is ;-). Så ett tips är väl att fika när man väl kommer fram (för att ladda batterierna). Ta en runda i affärerna, avnjuta en härlig lunch och sedan en tur på slottet, Ja då har man förbrukat en hel dag och det är lagom att åka hem.

Nu var vi där en vardag och då är det så klart ganska lungt och skönt. Kan tänka mig att det är fullt med folk på sommaren. Men de har visst julmarknad också – den 29 november för att vara mer exakt 😉

Ett axplock bilder från dagen (mamma ville inte vara med på bild….)

kollage1

kollage2

kollage3

||||| 12 I Like It! |||||

En reaktion på “Utflyktstips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *