Stockholms Matmarknad

I onsdagskväll var jag inbjuden till pressträff och invigning av Stockholms Matmarknad i Sturegallerian. Matmarknaden hade redan smygöppnat för någon månad sedan men nu var det dags att slå på stora trumman. I mina ord så skulle jag säga att Matmarknaden är som en mindre saluhall. Alltså ett sånt där ställe som man blir helt salig när man går in i… massa goda ostar, skaldjur, fiskar, kött och grönsaker!

Det viktiga i sammanhanget är dock kvalitén på produkterna man säljer här. Produkterna har ett tydligt ursprung och är hållbart producerade. Du kan lätt se vem som är producent av produkterna och i störta möjliga mån är produkterna närodlade.   Föreningen Stockholm Fiskmarknad har en egen försäljningsplats och här kommer fisken från 50 anslutna yrkesfiskare i Stockholms närområde så fisken kommer direkt från fiskaren. Visste ni förresten att under Sturehof så har de ett eget ”renseri” där de rensar fisk som sedan används i alla deras restauranger (Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Luzette). Så äter ni fisk på dessa restauranger är den garanterat färsk 🙂

Jag kommer själv att snarast möjligt att besöka Matmarknaden för att köpa deras färdiga hamburgerkit med dressing, grönsaker, burgare och sånt där RIKTIGT tjusigt hamburgerbröd (så man slipper det där från butiken som luktar mögel redan när man köper det). Bara att steka burgaren och vips så har man en riktigt god fredagsmiddag!

Det blir mycket text här men det finns så mycket kul att berätta! En av de roliga nyheterna som jag fick reda på är att  Brillo kommer att öppna ett bageri med tillhörande uteservering i
Tullhus 1 på Skeppsbron. Detta är ju FANTASTISKA nyheter för mig som jobbar på Skeppsbron. Vad jag förstår så öppnar det någon gång i mars – då blir det härliga chokladcroissantfrukostar på kontoret… och senare i vår/sommar så kan man ju smita ner på lunchen och sitta i solen och fika. Kanonnöjd med denna nyhet!!!!

Efter jag och min vän Hedvig hade fått i oss ex antal glas bubbel och små räkor i aioli (vi åt så många att vi NÄSTAN skämdes) så gick vi in på Brillo och delade på en Tryffelpizza… men hallå! Har ni inte provat den så är det ett uppdrag från mig! Ni kommer inte ångra er!

kokllage

 

 

||||| 5 I Like It! |||||

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *