Är jag Sverigedemokrat då???

Nästan varje morgon så lyssnar jag på ett radioprogram… och nästan varje morgon är jag irriterad! I morse pratade de om den uppkommande ”långhelgen” och vad man skulle hitta på varpå en programledare säger något i stil med att ”ja tyvärr älskar min dotter kungafamiljen och är besatt av prinsar och prinsessor så jag måste ut på stan”… och skrockar gott och så fortsätter de prata om det och så säger han ”ja och så är hon sverigedemokrat också”. Han kanske inte menade det men som han sa det men det lät ungefär som att om man firade Svenska Flaggansdag och tyckte om kungafamiljen ja då var man väl Sverigedemokrat också! Nej FY för den lede vad irriterad jag blir. Jag älskar vår fina svenska flagga som för mig är sammanknippad med skolavslutningar, födelsedagar, morsdag, farsdag, namnsdagar, fotbollsfester etc. Låt inte vår fina flagga och vår fina dag sammankopplas med något annat än vad det verkligen är. Och inte kungafamiljen heller!!!

Om man googlar 6 juni så står det: Nationaldagen och Svenska Flaggans dag: (till minne av Gustav Vasas val till kung denna dag 1523), vilket symboliserar Sveriges frihet och oberoende, och antagandet av regeringsformen denna dag 1809, vilket symboliserar att Sverige är ett demokratiskt land. Dagen firad som Svenska flaggans dag sedan 1916. Officiell nationaldag sedan 1983 och helgdag sedan 2005)

Värt att vifta en flagga för tycker jag!

victoria

I helgen SKA jag byta radiokanal!!!

||||| 14 I Like It! |||||

4 reaktion på “Är jag Sverigedemokrat då???

 1. Skincare by Malin R

  Jag älskar Sverige! Helt utan att vara Sverigedemokrat! Vårt fina land, systemet som gör att vi kan bli gamla, sjuka och ta hand om de som inte har det lika bra, vår vackra natur, lång tradition av monarki med kungafamiljen och vår enkla men praktfulla flagga. Varför skulle inte vi få visa det, helt utan att vara främlingsfientliga? Det känns så bisarrt!
  Jag är SÅ glad att de återinfört ”Du gamla, du fria” på skolavslutningen och nästa fredag får jag höra min sexåring sjunga den med sin klass. <3

  Svara
 2. Inger

  Vi flaggar i morgon den 6 juni för Svenska Flaggans Dag, Nationaldagen, även om vi bor långt från Sverige!

  Svara
 3. Aida

  Jag som är född i Bosnien älskar både kungafamiljen, den svenska flaggan och nationalsången! Har många fina minnen av skolavslutningar då man hissade flaggan och sjöng Du gamla Du fria. Att vi invandrare skulle ta illa upp av denna fina tradition är något jag inte förstår! Jag känner mig lika mycket svensk som bosnisk och ser fram emot att sjunga nationalsången idag! Vi får inte låta dessa traditioner förknippas med extremister.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *